Chocolade brownies met Baileyssaus |
|
ingrediënten: |
|
|
125 g extra bittere chocolade
125 g boter
2 eieren
150 g witte basterdsuiker
50 g bloem
65 g cacaopoeder
zout
saus:
80 g rietsuiker
50 g boter
0.5 dl kookroom
25 ml Baileys |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Laat in een pan de chocolade met de boter smelten. Mix intussen het eieren met de suiker licht en luchtig. Spatel het chocolademengsel erdoor. Zeef de bloem met de cacao erboven en spatel het met een snuf zout door het beslag. Schep het beslag in een met bakpapier beklede schaal en bak het ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat in een pan de boter smelten met de suiker. Roer de room en Baileys erdoor. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken.
Snijd de brownie in stukken. Leg op elk bord een brownie. Serveer met de saus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|