|
|
|
Hongaarse Vissoep |
|
ingrediënten: |
|
|
voor ca. 3 liter soep:
500 gr karperfilet
500 gr snoekbaarsfile
500 gr meervalfilet
Viskuit
3 theelepels zout
800 gr gemengde visgraten
5 grote uien
3 eetlepels paprikapoeder
80 gr witte hongaarse paprikas
50 gr tomaten
De visfilets goed afspoelen, droogmaken, en in stukjes van 60 tot 80 gr snijden en bestooien met zout en in de koelkast zetten. |
|
bereiding: |
|
|
De vissenkoppen goed wassen en in koud water opzetten. Het water moet de vis bedekken.
Snij de ui in ringen en doe dit samen met de gesneden witte paprika en de tomaten in de pan. Peper en een klein beetje zout toevoegen, de deksel erop en goed doorkoken tot een volle smaak ontstaat.
Zo nu en dan even proeven!
Als de smaak vol is dan de pan van de kookplaat nemen en de inhoud door een zeef in een schone pan overgieten. Het vlees van de vis door de zeef wrijven, alleen de harde stukken blijven in de zeef.
Terug op de kookplaat zetten. Als de soep begint te koken, de paprikapoeder en de viskuit en de visfilets toevoegen en het geheel even laten koken tot de visfilet wit is.
Heet serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|