laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Oostenrijkse bratkartoffeln
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kg vastkokende aardappels
olie
zout
2 grote uien
75 g spekblokjes
0.5 bosje peterselie
  bereiding:
    Schil de aardappels en snijd ze in plakken of stukken. Verhit de olie in een braadpan of grote koekenpan en bak de aardappels in ca. 20 minuten goudbruin*.

Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak het spek en de uiringen.
Voeg de uien en spekjes toe aan de bratkartoffeln.
Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.

tip:
Grote aardappelstukken kun je het beste even voorkoken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats