|
|
|
Wiener schnitzel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kalfsschnitzels
zout
200 g bloem
2 eieren
200 g paneermeel (liefst van witbrood)
Vloeibare margarine
1 citroen
peterselie
plastic folie, keukenpapier |
|
bereiding: |
|
|
Leg de schnitzels tussen plastic folie en sla ze plat (bijvoorbeeld met een deegroller). Snijd ze met een scherp mespunt overal iets in.
Bestrooi de schnitzels met zout. Doe de bloem, eieren en paneermeel in 3 aparte diepe borden. Haal de schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel.
Verhit 6 kneepjes vloeibare margarine in een grote braadpan of koekenpan en bak de schnitzels (liefst één voor één) in 6 à 8 minuten om en om goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer de Wiener schnitzels met plakjes citroen en peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|