laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Holsteiner schnitzel
  ingrediënten:
    4 kalfs- of varkensschnitzel
zout, peper
100 g bloem
1 groot ei om te paneren
100 g paneermeel
8 ansjovisfilets
12 kappertjes
vloeibare margarine
4 eieren om te bakken
extra nodig:
keukenpapier
  bereiding:
    Kruid de schnitzels met peper en zout. Strooi in een diep bord bloem, in een tweede bord het met wat water losgeklopte ei en in een derde bord het paneermeel. Haal de schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel. Druk het paneermeel aan. Laat de ansjovisfilets en kappertjes op een vel keukenpapier uitlekken.

Verhit in een koekenpan 6 kneepjes vloeibare margarine. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak het vlees op een matig vuur in ca. 10 minuten aan weerszijden gaar en krokant bruin. Bak in een tweede koekenpan de eieren (eventueel in een bakring).

Garneer de schnitzels met een gebakken ei, de reepjes ansjovis en kappertjes.

Lekker met een groene salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats