laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Meloensoep met citroen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen

2 meloenen
2 citroenen
1 eetlepel orgeadesiroop (amandelmelk)
2 kruidnagels
enkele basilicumblaadjes
zout
peper
  bereiding:
    Snij de meloenen doormidden en verwijder de pitjes. Haal met een speciaal lepeltje kleine balletjes uit
het vruchtvlees van één meloen. Besprenkel met het sap van een van de citroenen en met de siroop.
Doe er de kruidnagels bij. Meng goed. Zet meteen in een bord in de diepvriezer.
Hol de andere meloen gewoon uit en doe het vruchtvlees in de mixer. Doe er het sap bij van de tweede
citroen. Meng voorzichtig. Breng op smaak met een beetje zout en flink wat peper.
Zet deze bereiding in de koelkast tot net voor het opdienen.
Verdeel dan de meloenpuree over de diepe borden of giet ze in een diepe schotel.
Doe de ijsgekoelde meloenballetjes en het versnipperde basilicum erbij.




Dit is een recept van Paule Neyrat
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats