laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gazpacho van meloen en rauwe ham
  ingrediënten:
    Voor 2 personen

2 kleine meloenen
2 takjes verse munt
1/2 glas witte wijn
1 koffielepel piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
1 dikke snede van 2 mm rauwe ham
zout
peper
  bereiding:
    Zet twee soepborden in de diepvriezer zodat ze goed koel zijn. Snij de meloenen in tweeën. Verwijder
de pitten. Haal de blaadjes munt van de takken.
Haal met een speciaal lepeltje kleine balletjes uit het vruchtvlees van een van de meloenen. Doe ze in
een kom en zet ze weg in de diepvriezer.
Haal de andere meloen volledig leeg en haal ook het overblijvende vruchtvlees van de eerste meloen
weg. Mix het met de witte wijn, het piment d'Espelette en de muntblaadjes tot een mooie homogene
massa. Breng op smaak met zout en peper. Zet deze bereiding ongeveer 15 minuten in de diepvriezer.
Verwijder intussen het vet van de ham en snij die in brede repen.
Giet de gekoelde gazpacho in de afgekoelde borden.
Leg de meloenballetjes in het midden.
Schik de repen ham errond.



Dit is een recept van Paule Neyrat
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats