laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met parelhoen en eekhoorntjesbrood
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 stukken ‘suprême’ van parelhoen
200 g schoongeborsteld eekhoorntjesbrood
1 fijngesnipperd sjalotje
1 teen geperste knoflook
1 takje verse rozemarijn
2 plakjes gerookt ontbijtspek in dunne reepjes
1/2 glas witte wijn,
1 eetlepel salsa tartufata
1 scheutje kalfsfond,
1 bekertje slagroom
300 g verse tagliatelle
Zout water om de pasta in te koken
Olijfolie en boter om te bakken
Zout en versgemalen peper
  bereiding:
    Was de parelhoensuprêmes, dep droog en bestrooi met zout en peper. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de stukken parelhoen met de velkant naar beneden, voeg een klein klontje boter toe, zet de warmtebron lager en laat op het vuur staan. Breng ondertussen een grote pan water met zout en olijfolie aan de kook voor de pasta.
Zet de warmtebron van de parelhoen iets hoger en bak nu de andere kant goudbruin. Haal de parelhoen uit de pan en laat nagaren in een oven van 90° C. Bak in het overgebleven braadvet het ontbijtspek, sjalot, knoflook, rozemarijn en eekhoorntjesbrood. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Blus met witte wijn en voeg de salsa tartufata, kalfsfond en slagroom toe. Doe nu de parelhoenstukken in de saus, samen met de vrijgekomen vleessappen.
Kook ondertussen de pasta beetgaar; giet zodanig af dat er nog wat kookvocht bij de tagliatelle blijft en roer een klein klontje boter door de pasta. Verdeel de pasta over 4 borden, leg op ieder bergje pasta een suprême van parelhoen met wat saus er om heen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats