laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenslapjes opgevuld met geitenkaas
  ingrediënten:
    Varkenslapjes opgevuld met geitenkaas en omwonden met gerookt spek met een sausje van appeltjes, rozijnen en Red Bull, sushi van couscous en munt

Voor 4 personen:

4 varkenslapjes van 150 g
4 vellen nori
200 g couscous (klaargemaakt)
enkele blaadjes verse munt
12 plakjes gerookt spek
200 g geitenkaas
2 zure appelen (bv. Grany Smith)
1 blikje Red Bull
50 g rozijnen
peper en zout
  bereiding:
    Leg de varkenslapjes op het werkvlak en geef het vlees enkele flinke tikken met de platte kant van een groot mes of keukenbijl.
Kruid het vlees met peper en zout en brokkel er de geitenkaas over.
Vouw het vlees dicht en wikkel er het spek rond. Schroei het vlees dicht in de pan en laat dan rustig verder garen.
Warm de couscous op in een pan met een scheutje olijfolie. Doe er de gesnipperde munt bij en verdeel de couscous over de vellen nori.
Rol strak op tot sushi.
Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Snij het vruchtvlees in stukken en mix die samen met de Red Bull. Breng op smaak en warm
het sap op. Doe de rozijnen erbij en de saus is klaar.
Snijd de varkensrolletjes in plakjes en leg die mooi naast elkaar.
Doe de saus errond en snij de sushi schuin in stukken. Leg die tegen het vlees.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats