Knapperige bakjes met Hollandse garnalen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
200 g Hollandse garnalen
5 vellen diepvries filodeeg (1/2 pak à 225 g)
2 eetlepels olijfolie
125 ml slagroom
2 theelepels kerriepoeder
zout
1 volle eetlepel mayonaise
50 g waterkers |
|
bereiding: |
|
|
Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm
de oven voor op 200 °C. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk
de stukken dun met olijfolie. Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg
op elkaar. Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4
soufflébakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg. Duw
het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan. Bak de deegbakjes in de
oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin. Meng in een kom de slagroom
met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf.
Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden. Haal de
steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes. Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.
Je kan ook gamba's gebruiken |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |