laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bossche bollen I
  ingrediënten:
    Voor 8 bollen,gevuld met slagroom, en bedekt met pure chocolade:

75 g boter, in blokjes
100 g bloem
3 eieren
375 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1/2 zakje slagroomversteviger
200 g pure chocolade, in blokjes
Bakpapier
Spuitzak met lang spuitmondje
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 200 ºC.
In een pan met dikke bodem 150 ml water met de boter en een mespunt zout aan de kook brengen.
Boter laten smelten.
Zodra de boter gesmolten is de bloem in één keer toevoegen en met een houten lepel flink roeren tot een deegbal ontstaat.
Pan van vuur nemen en iets laten afkoelen.
De eieren één voor één door het deeg roeren. Blijven roeren tot het deeg stevig is en glanst.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Met een natte lepel 8 bergjes deeg met tussenruimten van 5 cm op bakpapier scheppen.

In het midden van de oven de soezen in 25-30 minuten luchtig en gaar bakken (oven tussentijds niet openen om inzakken te voorkomen).
Soezen laten afkoelen.
In een kom 300 ml de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger stijfkloppen.
Slagroom in de spuitzak scheppen. Soezen met het spuitmondje aan zijkant inprikken en volspuiten met slagroom.
In een pannetje rest van de slagroom met de chocolade zachtjes verwarmen tot de chocolade is gesmolten.
Soezen helemaal met de chocoladeglazuur bestrijken.
Chocola hard laten worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats