laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalm met venkel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

3 venkelknollen
enkele twijgjes dille
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
4 stukken verse zalm van ongeveer 120 gr
1 dl witte wijn
  bereiding:
    Verwijder de buitenste, hardere stukken van de venkel. Snij de dille fijn.

Bak de venkel eventjes in een pan in de olijfolie. Voeg er zout en peper aan toe en kook de venkel op een zacht vuur gaar.

Voeg er dan de zalm aan toe samen met de wijn en kook nu op een hoger vuur gedurende 3 tot 4 minuten, terwijl je de ingrediënten goed door elkaar roert.

Neem van het vuur en dien op met de dille.

Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Samen met peterselie en dragon kan dille vrij goed worden ingevroren. Maar als je het vers uit de kruidentuin of –vensterbank kunt plukken, dan doe je dat natuurlijk liever.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats