laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rumcake 3
  ingrediënten:
    150 gram boter
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 gram zout
3 eieren
150 gram bloem
100 gram fijngemaakte bitterkoekjes
75 ml rum
  bereiding:
    De boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout zacht en schuimig roeren. De eieren er één voor één door roeren. De gezeefde bloem in gedeelten door het deeg roeren. Voeg dan de bitterkoekjes en de rum toe en meng alles goed. Het deeg onmiddellijk overdoen in een beboterd cakeblik. Het cakeblik op een rooster in een vrij warme oven (160 graden) plaatsen. De cake in ongeveer 60 tot 90 minuten laten rijzen en gaar en goudgeel laten worden. Het eerste half uur de oven niet openen. (De cake is gaar als een breinaald, die erin gestoken wordt er droog uitkomt.) De cake in de vorm gedurende 10 minuten laten afkoelen, dan op een rooster storten en verder laten afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats