 |
|
 |
Eitjes uit de oven |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
4 eieren
peper, zout
25 gram rauwe ham
1 eetlepel olie
1 gele paprika
1 sjalot
1/2 teentje knoflook
2 vleestomaten |
|
bereiding: |
|
|
Warm de oven voor op 200° C.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de rest van de groente schoon. Snijd de knoflook en de sjalot in snippers en de paprika in blokjes. Snijd de ham in reepjes.
Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig. Voeg de tomaat en de paprika toe en smoor de groente 5 minuten zacht.
Roer er de ham door en maak het mengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over 2 ovenvaste schaaltjes. Breek de eieren er boven. Laat de eieren in de hete oven in ca. 10 minuten stollen.
Lekker met een tomatensalade en brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|