laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gekarameliseerde spareribs
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 1/2 kg varkensribbetjes (krabbetjes)
zout, peper
1 1/2 dl arachide-olie
1 hele bol knoflook, overlangs gehalveerd
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
50 gr honing
50 gr fijngesneden verse gemberwortel
2 eetlepels tomatenpuree
1 dl sherry-azijn
1/2 dl Japanse sojasaus
1 dl olijfolie
3 eidooiers
  bereiding:
    Laat de varkensribbetjes in ruim kokend water met zout ± 15 minuten
koken, laat ze uitlekken, en dep ze met keukenpapier droog en snijd ze van elkaar los.
Verhit 3/4 dl arachide-olie en bak de ribbetjes samen met de knoflook, de
rozemarijn, tijm en laurier 10 minuten tot de ribbetjes bruin zijn.
Doe het vlees over in de braadslede.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Vermeng de honing met de gember, tomatenpuree, azijn, sojasaus, olijfolie en eidooiers. Strijk dit mengsel over het vlees, zodat de ribbetjes goed zijn bedekt.
Laat de ribbetjes in het midden van de oven in 35-45 minuten karameliseren.
Geef de overgebleven saus apart in een kommetje erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats