laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tonijnsteak met gekonfijte paprika op een bedje va
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

600 g tonijnsteak
2 zoete puntpaprika’s (Ramiro)
4 tot 6 grote aardappelen
5 tot 600 g verse bladspinazie
1 bakje zeekraal (voorverpakt, verse visafdeling)
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel suiker
muskaatnoot
peper en zout
  bereiding:
    Schil de paprika’s met de dunschiller, snij ze middendoor, verwijder zaden en zaadlijsten en snij ze tot fijne reepjes
Verwarm de oven voor op 70° C
Leg een bakpapier op een ovenplaat en schik daarop de paprikareepjes. Strooi er suiker, peper en zout over en besprenkel met olijfolie
Schuif in de oven en laat 2 uur garen (dit kan ook op voorhand; gewoon even terug opwarmen, b.v. in de magnetron)
Verwarm de oven voor op 160° C
Was de aardappelen grondig en kook ze gaar in de schil
Snij ze in dikke plakken met een scherp mes
Bestrooi de aardappelplakjes met peper en zout en bak in hete olijfolie tot ze een mooi korstje hebben aan beide zijden
Dep de tonijnmoten droog, kruid met peper en zout en bestrijk met een beetje olijfolie
Schroei de tonijnsteaks dicht in een grillpan, zodat aan beide zijden de grillijnen mooi in de vis getekend staan
Laat de vis nog 15 minuten verder in de oven garen en bereid intussen de
spinazie-zeekraal
Spoel de zeekraal en laat uitlekken. Was de spinazie grondig, verwijder de stelen en zwier droog met een slazwierder
Laat in een grote pan, op hoog vuur een klontje boter smelten, voeg de spinazie toe en roer met een houten lepel 2 tot 3 minuten om tot de spinazie smelt. Breng op smaak met peper en wat vers geraspte muskaatnoot.
Zeekraal zorgt voor een zoute smaak, dus is zout toevoegen niet echt nodig
Haal de pan van het vuur als de spinazie gesmolten is
Hak de zeekraal op een keukenplank in fijne stukjes van ongeveer 1 cm, meng die onder de spinazie en zet nog even op het vuur om het geheel op te warmen
Warm, zo nodig de gekonfijte paprika nog even op
Schik de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de zijkant van de voorverwarmde borden en maak in het midden een bedje van de spinazie-zeekraal. Breng op smaak met een draai van de pepermolen
Haal de tonijn (die van binnen nog rosé mag zijn) uit de oven en schik op het spinaziebedje. Schik vervolgens de gekonfijte paprikareepjes op de tonijnsteaks.


343 kcal p.p.
Dit is een recept van Guy Delvoie uit Sint-Joris-Weert
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats