Hertenfilet met rodewijnsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 hertenfilets à 120 g
zout
versgemalen peper
1 fijngehakte sjalot
Flink glas rode wijn
Klein glaasje Port
150 ml kalfsfond
Olijfolie en boter om in te bakken
Wat geschaafde truffel |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 70° C en zet de borden erin. Bestrooi de hertenfilets met zout en peper. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met olijfolie en doe het vlees in de pan. Voeg dan een klontje boter toe en bak de hertenfilets aan beide zijden bruin.
Haal het vlees uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord in de oven. Bak in het overgebleven braadvet de sjalotsnippers tot het glazig ziet. Voeg de wijn, Port en kalfsfond toe, laat inkoken en controleer de smaak. Corrigeer zonodig met zout en/of peper. Doe ook de vrijgekomen vleessappen bij de saus en roer alles goed dooreen.
Lekker bij gegratineerde aardappels en beetgaar gekookte groene boontjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|