laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde mediterrane zeebaarsfilet met tomatencouli
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 zeebaarsfilets
6 eetlepels boulgour
een halve aubergine
1 courgette
een halve venkel
3 mooie tomaten
2 sjalotten
enkele takjes peterselie en koriander
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 dl witte wijn
1 dl gevogeltefond
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel suiker
2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 stukken steranijs en een stukje gember
peper en zout
  bereiding:
    Wrijf de visfilets in met olijfolie en kruid met peper en zout
Schik ze in een vuurvaste schotel en laat 5 minuten bakken in een op 180°C voorverwarmde oven
Haal de filets uit de oven, laat ze even afkoelen. Spreid bakpapier uit op een ovenplaat en schik daarop 4 dresseerringen van 8 cm diameter en 6 cm hoogte
Wrijf de binnenwand van de dresseerring in met wat olie en bekleed met een visfilet
Bereid intussen de mediterrane groentenvulling. Snij de aubergine, de courgette en de venkel in fijne reepje van 3 tot 4 mm
Breng een pan met water en een snuifje zout aan de kook en laat daarin de reepjes venkel enkele minuten gaarkoken
Pel de tomaten, verwijder de zaden en snij ze in kleine stukjes.
Laat de aubergineen de courgettereepjes lichtjes aanfruiten in een lepel olijfolie
Hak de takjes peterselie en de koriander fijn, maar bewaar enkele takjes voor de decoratie
Kook de boulgour gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
Vermeng in een slakom de boulgour met alle groenten en kruiden en breng op smaak.
Vul de dresseerringen verder op met het groentenmengsel en dek ze af met aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 180°C
Bereid intussen de tomatencoulis. Doe het blik tomaten, samen met de gevogeltefond, de witte wijn, de fijngesnipperde sjalotten, laurier, tijm, steranijs, kruidnagel en gember in een kookpan met dikke bodem en laat inkoken tot het vocht grotendeels verdwenen is. Verwijder alle smaakmakers en zeef de saus
Schuif de dresseerringen ondertussen voor 15 minuten in de oven
Schik de dresseerringen op een bord, verwijder de ring en dresseer de tomatencoulis rond de gevulde visfilet
Werk af met enkele takjes peterselie en koriander.


385 kcal p.p.

Dit is een recept van Mireille Bragard uit Esneux
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats