Tajine van tonijn met tomaten en kikkererwten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 dikke moten tonijn (700 g)
4 uien
6 tomaten
4 teentjes knoflook
2 eetlepels argaanolie
1 blikje kikkererwten
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel komijn
1/2 koffielepel gemberpoeder
verse koriander
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Was de tomaten en snij ze in grove stukken
Schil de uien en snij ze in fijne ringen
Laat in een tajine of in een kookpot met dikke bodem de uien aanfruiten in de argaanolie. Voeg de geplette teentjes knoflook toe
Voeg de tomaten toe en de kikkererwten
Breng op smaak met komijn, gember en paprikapoeder
Schik de tonijnmoten op de groenten, samen met enkele takjes koriander en voeg eventueel een scheutje water toe
Laat ongeveer 30 minuten sudderen
Dien warm op.
365 kcal p.p.
Dit is een recept van Jamita Arib uit Warquignies |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|