| Tajine van tonijn met tomaten en kikkererwten | 
							
					|  | ingrediënten: | 
			
				
					|  |  | Voor 4 personen: 
 4 dikke moten tonijn (700 g)
 4 uien
 6 tomaten
 4 teentjes knoflook
 2 eetlepels argaanolie
 1 blikje kikkererwten
 1 koffielepel paprikapoeder
 1 koffielepel komijn
 1/2 koffielepel gemberpoeder
 verse koriander
 zout en peper
 | 
							
					|  | bereiding: | 
				
					|  |  | Was de tomaten en snij ze in grove stukken Schil de uien en snij ze in fijne ringen
 Laat in een tajine of in een kookpot met dikke bodem de uien aanfruiten in de argaanolie. Voeg de geplette teentjes knoflook toe
 Voeg de tomaten toe en de kikkererwten
 Breng op smaak met komijn, gember en paprikapoeder
 Schik de tonijnmoten op de groenten, samen met enkele takjes koriander en voeg eventueel een scheutje water toe
 Laat ongeveer 30 minuten sudderen
 Dien warm op.
 
 365 kcal p.p.
 
 Dit is een recept van Jamita Arib uit Warquignies
 | 
				
					|  | 
				
					|  | 
|   
 
 | 
				
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
					
			|  |