laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 torentje van pladijsfilets met rauwe ham en asperg
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 bundel witte Flandria-asperges (500 g),
het sap van 1 citroen,
2 vastkokende aardappelen,
1 ui,
2 eetlepels olijfolie,
1/2 l magere gevogeltebouillon,
2 eetlepels room,
600 g pladijsfilets,
4 artisjokbodems uit blik,
4 plakjes rauwe ham,
peper en zout.

Voor de tempura:
2 eiwitten,
100 g bloem,
1 dl water,
een snuif zout.

Voor de kruidengarnituur:
1 bosje peterselie,
takjes verse koriander,
kervel,
basilicum,
citroenmelisse…
  bereiding:
    Schil de asperges en laat ze niet langer dan 10 minuten koken in gezouten water met
de helft van het citroensap. Laat ze uitlekken, snijd ze in de lengte doormidden en houd
ze warm.
• Spoel de aspergeschillen en dep ze droog. Fruit ze met de fijngesnipperde ui in 1
eetlepel olijfolie. Overgiet ze met de gevogeltebouillon. Laat zachtjes inkoken zonder
deksel tot u nog één derde van het vloeistofvolume overhoudt. Zeef de bouillon en laat
ze nog even inkoken met de room.
• Borstel ondertussen de aardappelen schoon (niet schillen) en kook ze gedurende 18
minuten in gezouten water. Snijd ze in dobbelstenen.
• Spoel de visfilets af, dep ze droog en bak ze in 1 eetlepel olijfolie in een pan met een
antiaanbaklaag. Kruid ze met peper en zout.
• Laat de artisjokbodems uitlekken, spoel ze goed af, dep ze droog en besprenkel ze met
citroensap. Kruid ze met peper en zout en laat ze roosteren onder de ovengrill (3
minuten aan elke zijde).
• Maak het tempurabeslag: klop de eiwitten tot sneeuw. Meng de bloem met het water
tot een glad papje. Kruid met zout en spatel er de eiwitsneeuw onder.
• Haal één derde van de asperges door het beslag en bak ze goudgeel in een frituur van
180°C. Laat ze goed uitlekken.
• Meng de verse kruiden met de rest van het citroensap, peper en zout.
• Maak op elk bord een toren: onderaan dobbelstenen aardappelen, daarbovenop
achtereenvolgens een plakje ham, gekookte asperges, vis en gefrituurde asperges. Zet
de geroosterde artisjokbodem rechtop tegen het torentje. Overgiet alles met de
aspergesaus en versier met de kruiden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats