|
|
Vet een ovenschaal in
Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en was deze. Kook de witlof in een pan met een beetje water en zout 5 minuten.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten. (of, als je makkelijker wilt doen: koop voorgekookte aardappelschijfjes).
Leg de aardappelplakjes onder in de ovenschaal.
Giet de witlof af. En laat ze dan goed uitlekken.
Strooi wat peper, zout en paprikapoeder over de aardappelplakjes
Schil de peren (of vers, of blik), snijd ze in stukjes en besprenkel ze met citroensap.
Meng de stukjes peer door de witlof.
Schep het mengsel van witlof en peer over de aardappelplakjes.
Snijd de brie in stukjes en dek de schotel af met de stukjes brie.
Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden |