Eendenfilets en peren met kruiden |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 peren
30 gram boter
800 gram eendenfilet
4 koffielepels bruine suiker
kaneel
gemberpoeder
zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de peren in twee, hol ze uit en schil ze. Leg ze in een goed
beboterde schotel met de bolle kant naar boven. Bestrooi ze met de kruiden en een beetje bruine suiker. Laat de peren 20 à 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
Bereid de eendenfilets:
maak inkervingen zodat het vel barst. Bak de filets op een hoog vuur en begin bij de velkant. Laat een twintigtal minuten bakken (naargelang de gewenste gaarheid). Draai de filets regelmatig om en verwijder het vet dat tijdens het bakken is vrijgekomen. Pak de filets in aluminiumfolie in en laat ze 5 minuutjes rusten.
Snijd de filets in fijne plakjes, schik ze op de borden en versier met twee halve peren en gebakken grenaille-aardappeltjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|