|
|
|
Walnootkoekjes |
|
ingrediënten: |
|
|
75 gr boter
125 gr suiker of 150 gr moutstroop
2 dl lauw water of koolzuurhoudend mineraalwater
1 mespunt zout
1 mespunt koriander of kaneel
50 gr walnoten, de helft grof gehakt, de rest fijngemalen
250 gr tarwefijnmeel |
|
bereiding: |
|
|
Roer de boter glad met het zoetmiddel. Voeg het water bij scheutjes tegelijk toe (in het begin kleine scheutjes, anders gaat het schiften). Klop dit tot een homogene massa tot alle suiker of stroop is opgelost. Vermeng het meel met de kruiden en de noten en roer dit bij gedeelten door de botermassa. Kneed het deeg met een houten lepel, tot het van de kom loslaat. Laat dit soepele deeg tenminste 1 uur rusten op een koele plaats (niet in de koelkast) en snijd er vervolgens vormpjes van. Bakken in een voorverwarmde oven gedurende ± 15 minuten op 180ºC, middelste richel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|