|
|
|
Gevulde Mechelse koekoekfilets op lichte preisaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 filets van Mechelse koekoek
peper
Voor de groentevulling:
100 g wortelen
100 g ui
100 g champignons
4 takjes tijm
3 eetlepels olijfolie
peper
Voor de saus:
80 g wit van prei
2 kleine sjalotten
1 eetlepel olijfolie
1/2 bosje waterkers
0,3 dl porto
1/4 kippebouillon (gemaakt van 1/2 kippebouillontablet opgelost in 1/4 l water)
1,5 dl halfvolle koffiemelk
Voor de garnituur:
naar keuze: witloof, soyascheuten, paprika of broccoli, aardappeltjes of rijst. |
|
bereiding: |
|
|
Voor de groentevulling:
Snij de wortelen, ui en champignons fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie en voeg de wortelschijfjes toe; laat onder veelvuldig omroeren 3 minuten zachtjes bakken, zonder kleuren. Voeg er dan de ui bij en laat 3 minuten meebakken, vervolgens de champignons toevoegen en nogmaals 3 minuten laten bakken. Breng op smaak met peper en tijmblaadjes. Laat afkoelen.
Leg de kipfilets tussen twee bladen krimpfolie en klop ze plat met een houten plankje tot een lap van 6 cm dikte.
Bestrooi de filets met peper en spreid er de afgekoelde groentemengeling over uit.
Voor de saus:
Hak de sjalotjes fijn en snij het preiwit in grove stukken. Verwarm de olijfolie en stoof de sjalotten en de prei, zonder te laten kleuren. Giet er dan de porto bij, de bouillon en de koffiemelk. Laat aan de kook komen.
Pluk de blaadjes van de waterkers, blancheer die in kokend water, laat ze uitdruppen, pureer ze en voeg bij de saus. Laat nog 10 minuten inkoken. Mix de saus en passeer eventueel door de zeef.
Snij de filets en dien op met gestoofd witloof, soyascheuten, paprika of broccoli en met aardappeltjes of rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|