laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardbeien-sinaasappelschuimtaart
  ingrediënten:
    50 g pistachenoten
4 grote eieren
150 g (zachte) boter + boter om in te vetten
250 g witte basterdsuiker
2 theelepels oranjebloesemwater
130 g zelfrijzend bakmeel
0.5 dl melk
2.5 dl slagroom
2 zakjes vanillesuiker
250 g aardbeien
2 sinaasappels
extra nodig: springvorm doorsnede ca. 20 cm
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C). Hak de pistachenoten zeer fijn. Vet de springvorm in en bestuif hem met bloem.
Splits 2 eieren. Klop de boter met 150 g basterdsuiker en oranjebloesemwater tot een lichte crème. Klop één voor één de hele eieren en de eidooiers erdoor. Pas een volgende toevoegen als het ei volledig door het botermengsel is opgenomen. Spatel het gezeefde bakmeel en de melk door het beslag.

Schep het beslag in de ingevette vorm en strijk het glad. Bak de taart ca. 40 minuten.
Klop dan de eiwitten stijf. Voeg lepel voor lepel de rest van de basterdsuiker toe en klop tot een glanzende, taaie massa ontstaat. Spatel voorzichtig de pistachenoten erdoor. Verdeel de eiwitten over de taart en maak er mooie pieken op.
Zet de taart terug in de oven en bak hem nog ca. 35 minuten. Laat de taart enkele minuten afkoelen in de vorm, haal hem er dan uit en laat hem afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Schil de sinaasappels dik, zodat het bittere witte vlies verwijderd wordt. Haal met een mesje de partjes tussen de vliesjes vandaan.

Verdeel de slagroom over de schuimtaart en leg er vervolgens het fruit op.

Door de springvorm met bakpapier te bekleden kun je hem na het bakken makkelijker lossen.

Deze taart is ook lekker met andere soorten (zomer)fruit.

Gebruik eventueel wat grof gehakte pistachenoten voor de garnering.

Oranjebloesemwater wordt veel in de Marokkaanse keuken gebruikt. Je koopt het in toko’s of Marokkaanse winkels. Je kunt ook rasp van 1 sinaasappel gebruiken als alternatief.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats