Gemarineerd varkensvlees met een looksalade |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g mager varkensvlees (in stukjes van ongeveer 2,5 cm gesneden)
2 rode uien (in fijne reepjes gesneden)
1/2 venkel (in fijne reepjes gesneden)
1/2 rode paprika (in blokjes gesneden)
100 g erwten
arachideolie
voor de marinade:
1/2 eetlepel pili-pili
3 eetlepels yoghurt
1/3 bundel bieslook (fijngesnipperd)
1 dl tequila
1 eetlepel zout
1 eetlepel suiker
1 eetlepel paprikapoeder
voor de looksalade:
1/2 krop ijsbergsla
1 dl olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
peper en zout
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel fijngesnipperde look |
|
bereiding: |
|
|
Meng alle ingrediƫnten voor de marinade en leg er het vlees anderhalf uur in.
Was de sla en droog goed.
Haal het vlees uit de marinade en laat het even uitlekken. Bak het in een beetje olie tot het een mooi krokant korstje krijgt. Voeg dan de venkel, de ui en de paprika toe. Als de groenten bijna gaar zijn, mogen de erwten erbij en 2 lepels van de marinade. Laat nog 2 minuten rustig sudderen onder gesloten deksel.
Meng intussen voor de salade de mosterd met de peper, het zout en de azijn. Voeg er de olie bij en meng er tenslotte ook de look door.
Giet deze vinaigrette over de sla.
Dit smaakt heerlijk met basmatirijst geparfumeerd met kerriepoeder. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|