laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerd varkensvlees met een looksalade
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 g mager varkensvlees (in stukjes van ongeveer 2,5 cm gesneden)
2 rode uien (in fijne reepjes gesneden)
1/2 venkel (in fijne reepjes gesneden)
1/2 rode paprika (in blokjes gesneden)
100 g erwten
arachideolie

voor de marinade:
1/2 eetlepel pili-pili
3 eetlepels yoghurt
1/3 bundel bieslook (fijngesnipperd)
1 dl tequila
1 eetlepel zout
1 eetlepel suiker
1 eetlepel paprikapoeder

voor de looksalade:
1/2 krop ijsbergsla
1 dl olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
peper en zout
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel fijngesnipperde look
  bereiding:
    Meng alle ingrediĆ«nten voor de marinade en leg er het vlees anderhalf uur in.
Was de sla en droog goed.
Haal het vlees uit de marinade en laat het even uitlekken. Bak het in een beetje olie tot het een mooi krokant korstje krijgt. Voeg dan de venkel, de ui en de paprika toe. Als de groenten bijna gaar zijn, mogen de erwten erbij en 2 lepels van de marinade. Laat nog 2 minuten rustig sudderen onder gesloten deksel.
Meng intussen voor de salade de mosterd met de peper, het zout en de azijn. Voeg er de olie bij en meng er tenslotte ook de look door.
Giet deze vinaigrette over de sla.
Dit smaakt heerlijk met basmatirijst geparfumeerd met kerriepoeder.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats