 |
|
 |
Brandnetelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
flink wat brandnetels, alleen de jonge toppen
1 grote ui, in stukken
wit van 2 preien, in stukken
3 wortelen, in stukjes
3 teentjes knoflook, in stukjes
1 aardappel, in stukjes
3 liter kippenbouillon
boter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
- Her en der zijn in het voorjaar jonge brandnetels te vinden, pluk best de bovenste jonge toppen en verzamel er flink wat. Overgiet ze thuis met kokend water en laat even staan. U kan ze vanaf dan met de blote handen van de steeltjes plukken. Spoel nog even onder koud water en ze zijn klaar voor gebruik.
- Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en stoof alle groenten behalve de netels enkele minuten aan.
- Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook, voeg nu ook de brandnetels toe. Draai het vuur wat lager en laat zo'n 30 à 40 minuten zachtjes koken.
- Mix de soep en breng op smaak met verse zwarte peper en zout en serveer in warme borden, werk eventueel af met een streepje room.
- Brandnetels zijn: bloedzuiverend en werken uitstekend tegen reuma en jicht
Dit is een recept van Anya |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|