laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brandnetelsoep
  ingrediënten:
    flink wat brandnetels, alleen de jonge toppen
1 grote ui, in stukken
wit van 2 preien, in stukken
3 wortelen, in stukjes
3 teentjes knoflook, in stukjes
1 aardappel, in stukjes
3 liter kippenbouillon
boter
peper en zout
  bereiding:
    - Her en der zijn in het voorjaar jonge brandnetels te vinden, pluk best de bovenste jonge toppen en verzamel er flink wat. Overgiet ze thuis met kokend water en laat even staan. U kan ze vanaf dan met de blote handen van de steeltjes plukken. Spoel nog even onder koud water en ze zijn klaar voor gebruik.
- Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en stoof alle groenten behalve de netels enkele minuten aan.
- Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook, voeg nu ook de brandnetels toe. Draai het vuur wat lager en laat zo'n 30 à 40 minuten zachtjes koken.
- Mix de soep en breng op smaak met verse zwarte peper en zout en serveer in warme borden, werk eventueel af met een streepje room.
- Brandnetels zijn: bloedzuiverend en werken uitstekend tegen reuma en jicht

Dit is een recept van Anya
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats