|
|
|
Nijlbaarsfilet, venkelcompote met citroen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
3 venkelknollen
6 soeplepels olijfolie
zout, peper
3 mespuntjes gemalen koriander
1 citroen
2 dl water
1 soeplepel bladpeterselie, gehakt
4 soeplepels citroensap
650 gr victoriabaarsfilet |
|
bereiding: |
|
|
Bereid de venkelcompote :
Verwijder de buitenste venkelbladeren. Was de venkelknollen en snijd ze in reepjes. Houd het groen apart.
Verwarm 2 soepepels olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Leg er de venkelreepjes in. Kruid met peper en zout. Strooi er korianderpoeder over. Voeg enkele groene venkeltakjes toe. Besprenkel met citroensap en water. Zet een deksel op de pot. Laat 15 minuten op een middelhoog vuur stoven.
Houd de venkel apart. Kook het sap, indien nodig, enkele minuten in op een hoog vuur en besprenkel er de compote mee. Bestrooi met gehakte peterselie. Houd apart.
Bereid de citroensaus :
Meng in een kom het citroensap, zout, peper en 4 soeplepels olijfolie. Giet water in een stoompan. Leg de visfilets in een geperforeerd mandje en hang het in de stoompan. Zet een deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 8 minuten koken van zodra er zich stoom vormt. De vis is gaar als het visvlees ondoorzichtig wordt.
Verdeel de visfilets en de venkelcompote over de borden. Besprenkel met citroensaus. Versier met takjes bladpeterselie.
tip :
Serveer met gekookte krielaardappelen, natuur, geprakt of gepureerd en geparfumeerd met olijfolie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|