Kippensoep met vermicelli |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 L kippenbouillon
- - 1 kop gaar kippenvlees, fijngesneden
- - 1 kop gebroken vermicelli, fijn
- - 3/4 kop fijngehakte peterselie
- - peper naar smaak
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereidingstijd : 20 minuten - Kooktijd : 20-25 minuten - Voor 4-6 personen
Bereiding : Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de kleingesneden kip toe. Voeg vlak voor het opdienen de vermicelli en peterselie toe en laat alles 10-15 minuten op een laag vuur sudderen tot de vermicelli zacht is. Voeg peper toe en dien op. Let op: voeg de vermicelli pas op het laatste moment toe anders wordt deze te zacht. Laat voor een minder gevulde vermicellisoep de gesneden kip achterwege. Gebruik eventueel kippenbouillonblokjes in plaats van verse bouillon. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|