|
|
|
Banaan-kokoscake |
|
ingrediënten: |
|
|
125 gr. basterdsuiker
125 gr. boter op kamertemparatuur
2 eieren
3 bananen
12,5 ml citroensap
165 gr. zelfrijzend bakmeel
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl gemalen kaneel
70 gr. gedroogde gemalen kokos |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 180c. Vet een cakevorm van 20 cm. licht in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de boter en de suiker in een mengkom en klop deze tot het geheel licht en luchtig is. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop goed na elk ei.
Pureer de bananen in een keukenmachine met het citroensap tot ze heel zacht zijn . Roer de banenenpuree door het beslag. Voeg vervolgens de bakpoeder, de bloem, kaneel en kokos toe. Meng alles goed door elkaar.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze gaar is. Laat de cake 15 min. afkoelen.
Dien op met slagroom of met roomijs als dessert |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|