|
|
|
Appelcrisp |
|
ingrediënten: |
|
|
2 eetlepels fijngehakte dadels
750 gr appels
25 gr rozijnen
geraspte schil van 1 citroen
Voor de crisp:
50 gr boter
100 gr grove havervlokken
75 gr. tarwemeel
50 gr hazelnoten, amandelen of walnoten, een mix mag ook.
50 gr appeldik |
|
bereiding: |
|
|
Smeer een vuurvaste schotel in met zachte boter en strooi er de dadels op.
Rasp de appels zeer grof
Meng met de rozijnen en het citroensap
Verdeel over de dadels en druk goed aan
Smelt de boter en roer de ingrediƫnten van de crisp erdoor en strooi deze over de appels.
Bak 30 minuten bij 180 graden.
Geef hierbij wat sleedoornjam.
Het recept is van Rik Vranckx, beter bekend als Rikske van de Hasseltse Levensboom |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|