laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelcrisp
  ingrediënten:
    2 eetlepels fijngehakte dadels
750 gr appels
25 gr rozijnen
geraspte schil van 1 citroen

Voor de crisp:
50 gr boter
100 gr grove havervlokken
75 gr. tarwemeel
50 gr hazelnoten, amandelen of walnoten, een mix mag ook.
50 gr appeldik
  bereiding:
    Smeer een vuurvaste schotel in met zachte boter en strooi er de dadels op.
Rasp de appels zeer grof
Meng met de rozijnen en het citroensap
Verdeel over de dadels en druk goed aan
Smelt de boter en roer de ingrediƫnten van de crisp erdoor en strooi deze over de appels.
Bak 30 minuten bij 180 graden.
Geef hierbij wat sleedoornjam.

Het recept is van Rik Vranckx, beter bekend als Rikske van de Hasseltse Levensboom
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats