|
|
|
Saucijzen in tomatensaus uit Smyrna |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g mager lamsgehakt
50 g vers broodkruim
1 ui, zeer fijn gesneden
1 teen knoflook, uitgeperst
3 ei fijngesneden verse bladpeterselie
1 tl. Gemalen komijn
Snufje kaneel
Zout en peper
1 ei losgeklopt
2 ei olijfolie
Voor de tomatensaus
800 g tomaten uit blik, kleingesneden
1/4 til.Suiker
3 eetl. Olijfolie
1 teen knoflook, uitgeperst
1/4 tl. Gemalen komijn
1 eetl. Fijngesneden verse bladpeterselie
1 laurierblad
Zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Doe het gehakt, broodkruim, de ui, knoflook, peterselie, komijn, kaneel en wat zout en peper in een kom en vermeng ze goed.
Roer er het losgeklopte ei door. Kneed het gehaktmengsel ca. 5 minuten, of tot het een dikke pasta vormt. Plaats het afgedekt 1 uur in de koelkast.
Maak intussen de tomatensaus. Doe alle ingrediƫnten in een grote, wijde pan, waarin straks alle saucijzen naast elkaar passen.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 30 minuten pruttelen op laag
vuur, tot u een dikke saus heeft.
Bevochtig uw handen en vorm van het gehaktmengsel 12 saucijsjes van ca. 9 cm lang.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de saucijzen hierin in 15 minuten rondom bruin.
Schep de saucijzen met een schuimspaan in de pan met de saus. Laat ze nog 10-15 minuten pruttelen.
Deze met komijn gekruide saucijzen danken hun populariteit aan de Grieken die vroeger in Smyrna leefden (het huidige lzmir in Turkije). Als u wilt kunt u een handvol groene olijven toevoegen aan de saus. Serveer de saucijzen met rijst of pasta. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|