laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pesto van jerryke
  ingrediënten:
    Een flinke bos basilicum
1 lepel pijnboompitten
50 gr gemalen pecorinokaas
een beetje grof zout
2 teentjes look
extra zuivere olijfolie
50 gr geraspte parmezaan
  bereiding:
    Je kunt de pijnboompitten eerst in een pan zonder vetstof of in de oven roosteren, maar dat is absoluut niet nodig.
Dan doe je de basilicum samen met de look, de pijnboompitten en het zout in de vijzel en je stampt alles fijn (een trage mixer mag ook).
Het zout zorgt ervoor dat dit sneller gebeurt. Je doet er dan beetje bij beetje de 2 soorten kaas bij en stampt of mixt tot alles zeer fijn is. Voeg er nu geleidelijk de olijfolie aan toe en je bekomt een smeuige saus, verse pesto.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats