laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Inktvis op Thaïse wijze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 g inktvisringen (diepvries)
5 tot 6 pruimtomaten (Roma)
2 middelgrote uien
1 flinke eetlepel red curry pasta (kant-en-klare Oosterse bereiding)
2 eetlepels vissaus (Oosterse saus)
verse koriander
sap van 2-3 limoenen
1 teentje knoflook
1 eetlepel verse gember (persen met lookpers)
1 eetlepel olijfolie
peper
  bereiding:
    Ontdooi de inktvisringen, dep ze droog, kruid met peper
Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes, schil de uien en versnipper ze grof
Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de inktvisringen kort maar op hevig vuur
Blus de bereiding en breng ze op smaak met een eetlepel vissaus
Milder het vuur en laat de grof gesneden uien meebakken tot ze glazig beginnen te worden
Pers het teentje knoflook uit en voeg het samen met de gember toe aan
de bereiding
Voeg een flinke eetlepel rode curry pasta toe
Doe er de gesneden tomaten bij en laat verder sudderen tot het kookvocht grotendeels verdampt is
Haal de wok van het vuur en breng verder op smaak met vissaus en koriander
Werk af met limoensap
Dien op met stokbrood of ciabatta
Is ook de dag nadien koud nog lekker.


147 kcal p. p.

Dit is een recept van Ward Spruyt uit Mechelen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats