|
|
Maak de kool schoon, verwijder de harde nerven en snij de bladeren in fijne reepjes
Blancheer de koolreepjes een minuut lang in een liter water met een snuifje zout en laat uitlekken
Spoel de champignons, verwijder de steeltjes en bewaar ze.
Laat de champignons gaar koken in wat water, laat ze uitlekken, maar bewaar het kookwater
Kruid de kwartels met peper en zout en laat ze in een eetlepel margarine aan alle kanten aankleuren
Schil en versnipper de sjalot en snij de wortel in grove stukken
Voeg de sjalot, de wortel en de champignonsteeltjes bij de kwartels en laat een vijftiental minuten stoven op een matig vuurtje
Verwarm de oven voor op 150°C
Bak intussen op een matig vuurtje de koolreepjes in een halve eetlepel
margarine en zorg ervoor dat ze krokant blijven. Breng op smaak met peper en zout
Laat de champignons wat aanfruiten in een halve eetlepel margarine
Hou de kwartels in de voorverwarmde oven
Laat 2 dl kookwater van de champignons tot de helft inkoken en giet het vocht door een zeef. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus goed gebonden is.
Voeg de groene peperkorrels toe en breng op smaak met zout
Vorm met de kool een nestje, schik er wat champignons op en leg er een kwartel bovenop. Overgiet met wat saus en bestrooi met wat bieslook
Dien op met gekookte aardappelen.
398 kcal p.p.
Dit is een recept van Eric Laermans uit Angleur |