laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Suikertaart
  ingrediënten:
    voor briseerdeeg :
250 gr bloem
zout
125 gr boter
1 losgeslagen ei
2 etl ijskoud water

Voor de vulling :
2 eieren
100 gr cassonade (bruine suiker)
50 gr griessuiker
100 gr room
50 gr boter.
  bereiding:
    Maak het deeg en rol het uit. Bekleed een vorm met het uitgerolde deeg en strooi er de helft van de cassonade op. Klop de eieren met de room en de suiker tot een homogene massa. Giet deze bereiding op de cassonade en werk af met de resterende cassonadesuiker aan de oppervlakte.

Laat de taart 15 min rusten.

Verwarm de oven op 220 °C. Plaats enkele kleine stukjes boter op de taart en controleer of de vulling wel goed de volledige oppervlakte van de taart in beslag neemt.

Bak 20 minuten.
Serveer lauw (eventueel met een bolletje vanille-ijs en rum-chocolademelk).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats