|
|
|
Hondenverjaardagstaart |
|
ingrediënten: |
|
|
450 gr kalkoen of kippengehakt
2 wortels in kleine blokjes gesneden
285 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
165 gr gekookte zilvervliesrijst
1 el plantaardige olie
1 ei, losgeklopt
2 hard gekookte eieren in plakjes gesneden |
|
bereiding: |
|
|
Doe de kalkoen, wortel, spinazie,zilvervliesrijst olie en het rauwe ei in een kom en meng alles goed.
Druk de helft in een ingevette en met bakpapier beklede vorm met een doorsnede van 22,5 cm.
Leg er een laag van plakjes hard gekookt ei op en dek af met de rest van het mengsel. Bak de taart 40 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C af of tot hij gaar is.
Haal de taart uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen in de vorm. Schep hem dan uit de vorm, giet eventueel het vet af en laat hem 15 minuten op een bord afkoelen alvorens hem te glaceren en te serveren. (Voor een taart met 1 laag)
Tip van de bakster:
niets staat je natuurlijk in de weg om er zelf hier en daar wat aan te veranderen he
persoonlijk vond ik de voorgeschreven hoeveelheden vrij groot,
ik heb het niet verdubbeld voor 2 lagen zoals werd aangeraden, maar gewoon de geschreven hoeveelheid genomen en ik had nog een extra taartje voor de nadien!
tussen de 2 lagen smeer je puree en je werkt af met hondensnoepjes of wat pureetorentjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|