laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hummingbird cake
  ingrediënten:
    Deeg:
375 gram meel
460 gram ananas stukjes uit blik, goed uitgelekt
400 gram bruine suiker
75 gram kokosrasp
375 ml zonnebloemolie
1 volle theelepel bakpoeder
3/4 tl kaneel
2 handen gehakte walnoten of pecannoten
3 bananen
4 kleine eieren.
  bereiding:
    Zeef het meel, bakpoeder en kaneel in een grote schaal. Suker en kokosrasp erdoor mengen. Eieren en zonnebloemolie erdoor mengen tot je een soepel deeg hebt.
De bananen in stukjes snijden en samen met de ananas stukjes en de noten door het deeg mengen (niet mixen!!)
In een springvorm gieten (26 cm) en de bovenkant glad strijken. Bakken op 170 graden, zo`n 60 tot 90 minuten. Daarna de taart laten afkoelen.

Voor het glazuur : 250 gram verse kaas
250 gram poedersuiker
30 gram zachte boter
1 citroen
handje vol gehakte walnoten of pecannoten

Het sap van de citroen, de verse kaas en de boter goed mengen. Vervolgens de poedersuier er door roeren. Over de taart verdelen en glad strijken. Noten erover verdelen.

Het is een heerlijke taart, maar wel heel machtig.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats