 |
|
 |
Christoffeltaart |
|
ingrediënten: |
|
|
voor de schuimbodems (26 cm)
6 eiwitten
360 gram suiker (beste resultaat: half poedersuiker, half fijne kristalsuiker)
1 theelepel azijn
1 theelepel maizena
voor de garnering
2 doosjes van 200 gr slagroom
2 zakjes vanillesuiker
5 eetlepels nesquick (of meer naar smaak)
5 eetlepels basterdsuiker (ook naar smaak)
2 repen van 100 gr chocolade
Blikje kersenvlaaivulling |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen de suiker, azijn en maizena toe. Bekleed 1 a 2 bakblikken met bakpapier en teken twee cirkels van 26 cm (neem de bodem van je springvorm als mal). Spreid het eiwitmengsel uit over de cirkels, zodat er twee schuimbodems ontstaan van ong. 2 cm hoog. Dit gaat gemakkelijk en snel met een spuitzak. Schakel de oven uit en laat de bodems de hele nacht in de dichte oven staan. (1 uur bakken op 140 gr. is ook mogelijk)
Hak de helft van een reep chocola fijn. Smelt de rest van de chocola en bestrijk er de afgekoelde schuimbodems mee. Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker, de basterdsuiker en de nesquick. Laat de chocola opstijven.
Spuit 1 van de bodems vol met toefjes slagroom. Zet de tweede erbovenop. Lepel de vlaaivulling in een cirkel in het midden van de bodem. Spuit rondom toefjes van de overgebleven slagroom. Bestrooi de slagroom met de gehakte chocola.
TIP: ook heel lekker met aardbeien in de zomer! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|