laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pecan-maple-taart.
  ingrediënten:
    Notenlaag:
120 gr pecannoten of walnoten, grof gehakt
75 gr boter
75 gr suiker

Beslag:
1 eetlepel bloem
200 gram boter
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel

Vulling:
250 gram mascarpone
3 eetlepels suiker (naar eigen smaak)
maple-syrup ( ahorn siroop)
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 190ºC
Voor de notenlaag: boter smelten en suiker erin oplossen, gehakte noten erdoorheen roeren en laten afkoelen

Beslag maken:
Springvorm invetten en licht bestuiven met bloem
Boter in stukken snijden en in beslagkom doen
Kom in heet water zetten en boter zacht roeren
Suiker en vanillesuiker erdoor mengen
Eieren 1 voor 1 erdoor roeren en alles goed kloppen
Kom uit heet water pakken en zelfrijzend bakmeel zeven en erdoor roeren
Beslag kloppen tot het glad is
Vul de vorm met beslag en strijk de bovenkant glad
Bestuif de bovenkant m.b.v een zeef, met een eetlepel bloem en verdeel voorzichtig het notenmengsel erover
Bak de taart iets onder het midden van de oven in 40 min op 190 C gaar
Oven uitzetten en de taart nog 10 minuten laten staan

Vulling:
Mascarpone gladroeren met de suiker
Taart horizontaal doorsnijden en de onderste helft besprenkelen met siroop
Mascarpone uitstrijken hierop en daarna de bovenste helft er weer op zetten
Eventueel bestuiven met poedersuiker
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats