laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 kwarktaart
  ingrediënten:
    500 g platte kaas of kwark
2 pakjes klop klop (soort light room)
1 pakje vanillesuiker
200 g witte suiker
8 blaadjes gelatine
1 blikje ananas
  bereiding:
    gelatine laten weken in koud water (5min)
klop klop klaarmaken zoals op het pakje vermeld staat samen met de vanillesuiker
platte kaas mengen met de suiker
klop klop onder de plattekaas mengen
ananassap van het blikje ananas (inhoud van blik van ongeveer 10 schijven) verwarmen en gelatine erin oplossen - laten afkoelen (dit sap kan je dus vervangen door sap van ander fruit - ik heb hier ook citroensap voor gebruikt)
kaasmengsel met afgekoeld sap mengen


voor de bodem: biscuitbodem, of (kokos)koekjes op de bodem schikken (dan moet kaasmengsel al wat opgesteven zijn eer je het op de bodem giet, anders gaan de koekjes drijven), of koekjes fijn malen en mengen met wat boter en deze 'koekjespasta' in de springvorm drukken.

kaasmengsel op de bodem gieten en laten opstijven

event ananasschijven (als dat blikje toch open is) erop leggen, of tussen twee lagen kwark in
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats