laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Baklawa
  ingrediënten:
    *1 kg bladerdeeg
*1 kg amandelen deze ontveld in olie bakken en malen niet te fijn
*500 g poedersuiker
*100 g gesmolten boter
*kaneel naar smaak
*200 g ontvelde amandelen voor de versiering
*honig
  bereiding:
    je kan ook gewone ontvelde amandelen gebruiken deze malen net als voor ik heb en met de gewone suiker (geen poedersuiker in deze geval) mengen deze en verder werken net als hier beneden

of als je amandelen duur vind pindas gebruiken
*de pindas in de oven roosteren tot als deze bruin zijn pas op ze verbranden snel
*dan schillen en malen niet te fijn en deze met 250 g poedersuiker/kaneel/100 g gesmolten boter/en een paar druppels amandel aroma (pas op dat je niet te veel doet anders word het bitter van smaak)
*alles mengen verder met de recept werken


*dit alles mengen dan de helft dus 500 g van de bladerdeeg de bodem van een bakblik bekleden
*dan de vulling erover verdelen goed verdelen
*dan met de rest deeg (dus 500 g ) bedekken de randen goed sluiten en de rest er netjes eraf snijden
*dan in blokjes snijden maar in de bakblik laten de mes elke keer schoonmaken met een servetje van papier want anders gaat de vulling eraan plakken
*in elke blokje een hele amandel steken
*deze in de voorverwarmde oven op 180 graden gaarbruin bakken als je ziet dat het bruin van boven word en van beneden nog rauw is dan deze met alumnipapier bedekken en verder gaar bakken
*een keer gaar met de warme honig begieten deze moet echt alles bedekken
1 cm hoog van de blik
*en deze laten rusten niet aan raken meer tot als het al die honig heeft gedronken
*dan pas verder snijden en uit de blik voorzichtig halen en in de papiertjes leggen kan ook zonder maar het oogt beter in de papiertjes
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats