Maankoekjes gevuld met amandelen |
|
ingrediënten: |
|
|
1 kilo bloem
50 gr. gesmolten boter
150 ml. mazhar
snufje zout
lauw water om te kneden
ingr. vulling:
1 kilo gepelde amandelen
650 gr. suiker
50 gr. gesmolten boter
50 ml. mazhar
2 eigeel
2 eetl. kaneel |
|
bereiding: |
|
|
kneed alle ingr. van het deeg tot een glad zacht deeg
*doe het in een zakje en laat het rusten tot je de vulling klaar hebt
*maal de amandelen fijn samen met de suiker
*meng alle ingr. van de vulling samen en vorm de vulling in staafjes
*bestijf de tafel met meel, rol het deeg heel dun uit
*snij het deeg in bannen leg een staafje vulling erop, vouw het deeg over de vulling
*vorm de koekjes in een vorm van een halve maan en snij het eraf
*prik in de bodem met een vork en binnen kant van de maantjes
*bak de maantjes op 170°C licht van kleur |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|