laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 schuimijstaart
  ingrediënten:
    2 zakjes schuimkoekjes (bv. mokka)
2 zakjes klopklop (dus 1 pakje)
160 ml melk
half borrelglaasje koffielikeur (of iets derg.)
0,5 l slagroom
100 gr. nogatine (baukje bakproducten)
Aluminiumfolie
springvorm van 26 cm
  bereiding:
    Bodem van springvorm vullen met hele schuimkoekjes
Slagroom kloppen (suiker naar smaak toev.)
Klop klop met melk 3 a 4 min. kloppen
overgebleven koekjes verkruimelen en 50 gr. nogatine door de slagroom scheppen (niet kloppen)
De klop klop erbij scheppen
éen half borrelglaasje likeur evt. erdoor scheppen
mengsel in de springvorm gieten
de overgebleven nogatine evt. (niet wanneer je wilt afwereken met fondant) erover heen strooien
eerst 1,5 h zo inde diepvries
daarna afdekken met alum. folie
1 dag in de diepvries houden
voor gebruik ca. half uur uit de vriezer

Je kunt de taart bekleden met fondant, dit dan weer in vriezen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats