laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijn in kriekbier
  ingrediënten:
   

  • 1,5 kg panklaar konijn
  • 700 g noordkrieken (bokaal)
  • 25 cl kriekbier
  • 400 ml wildfond (bokaal)
  • 1 ui
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. bloem
  • peper en zout
  • * kruiden:*

    • 1 takje tijm
    • 1 blaadje laurier
    • 3 jeneverbessen
  bereiding:
    De dag voordien (10 min. + 1 u 15 min. kooktijd)

Laat de boter in een ruime kookpot heet worden en bak er de stukken konijn rondom mooi goudbruin in (diepvriesvlees hoeft u niet te ontdooien). Kruid met peper en zout..


Bestrooi het vlees met de bloem, voeg de gesnipperde ui toe en laat even bakken.


Giet er vervolgens de wildfond bij, het kriekbier en het sap van de bokaal krieken.
Kruid met het takje tijm, het blaadje laurier en de geplette jeneverbessen (dat gaat gemakkelijk tussen twee eetlepels).


Dek de pan af en laat zachtjes gedurende 1 u 15 min. sudderen.


Voeg tot slot de krieken toe en zet koel weg tot de volgende dag.
De dag zelf (15 min. kooktijd)


Laat het stoofgerecht zachtjes opwarmen. U kunt, naar wens, de saus nog wat
binden met instantsausbinder.




Serveer met frietjes, natuuraardappelen of tagliatelle.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats