laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeeduivel met witloof en sinaasappel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 zeeduivelmoten van 200 g
6 stronkjes witloof
2 stengels witte selder
sap van 1 sinaasappel
1 citroen
150 ml yoghurt
enkele groene peperbolletjes
10 g veldsla
1 appel
16 krielaardappelen
peper
  bereiding:
    Voor de saus:
4 witloofstronken en de witte selder ± 10 minuten stomen. De gestoomde groenten samen met het kookvocht (een deel) mixen en door een zeef gieten (goed aandrukken). Het sinaasappelsap toevoegen aan het gezeefde groentesap en tot de helft inkoken. De yoghurt eronder mengen en enkele peperbolletjes erbij voegen. De saus warm houden.

De zeeduivelmoten ± 15 minuten stomen in de stoompot, evenals de aardappelen.

Twee witloofstronken fijnsnijden, de appel schillen en in blokjes snijden. Het witloof, de appel en de veldsla mengen, overgieten met wat citroensap en deze salade kruiden met peper.

De zeeduivelmoten op voorverwarmde borden schikken, overgieten met saus en de aardappelen en salade errond schikken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats