|
|
|
jerryke's Provençaalse saus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 ui
1 teentje knoflook
4 tomaten of 1/2 l blik gepelde tomaten
1 rode en 1 groene paprika
1 courgette
1 eetlepel olijfolie
1,5 dl droge witte wijn
2,5 dl runderbouillon
paprikapoeder
Provençaalse kruiden
peper
zout. |
|
bereiding: |
|
|
Pel de ui, knoflook en snipper fijn.
Pel de tomaten, haal de pitten eruit en snijd in grove stukken.
Reinig en was de paprika's.
Verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Was de courgette, halveer ze en snijd in fijne schijfjes.
Verwarm de olijfolie, fruit hierin ui en knoflook.
Voeg de stukken tomaat toe.
Laat even stoven.
Voeg dan de wijn, bouillon, en Provençaalse kruiden toe.
Laat 30 min. op een zacht vuurtje stoven.
Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Deze saus wordt geserveerd met eiergerechten, vis, vlees en gevogelte. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|