laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bladerdeegpakketjes
  ingrediënten:
    Warm voorgerecht

Voor 4 personen:

4 plakken diepvriesbladerdeeg
4 sneden gerookte zalm
1/2 appel
20 g verse roomkaas
1 ei
wat veldsla
2 (stevige) verse vijgen
  bereiding:
    Pikeer het ontdooide deeg met een vork.
Beleg de deeglapjes met de zalm tot op 1,5 cm van de rand.
Schil de appel en snijd hem in fijne blokjes (of reepjes).
Meng de appelstukjes met de roomkaas.
Leg het appel- kaasmengsel op de zalm.
Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei.
Vouw de deegvelletjes dicht en druk de randjes lichtjes aan met een mesje of een vork.
Versier eventueel door de stukjes overgebleven deeg te versnijden naar vismodel of naar eigen inspiratie en doreer met losgeklopt eigeel (eigeel en wat water).
Bak gedurende 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van +/- 200° C.
Dien warm op met veldsla en enkele partjes verse vijg.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats