laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompelmoesjenever
  ingrediënten:
    4 roze pompelmoezen
1 liter jenever
40 klontjes suiker
4 clementijnen of mandarijnen
  bereiding:
    Vooreerst de pompelmoezen, mandarijnen of clementines met een fruitpers uitpersen. Het grootste deel van het losgekomen vruchtvlees toevoegen aan het sap. Zoveel mogelijk de pitten verwijderen.

In een bokaal of een 2 literfles het vers geperste vruchtensap doen samen met de suiker en de jenever.

Enkele dagen laten trekken, wat ook heel belangrijk is: elke dag de ingredi¿nten goed dooreenschudden tot de suiker is opgelost en een emulsie vormt met het sap en de jenever. Alles overgieten in een mooie fles en het feest kan beginnen!

Tip:
Leg de jeneverglazen een uurtje voor gebruik in de diepvries, doe dit ook met de vruchtenjenever. Wel opletten dat het geheel niet bevriest.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats