|
|
|
Geflambeerd varkenshaasje met tequila sunrise |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
900 gr varkenshaasje,
boter,
12 kleine vastkokende aardappelen,
het sap van 2 citroenen,
1 citroen,
50 gr grof zout,
160 gr mascarpone,
1 dl tequila,
1/2 bundel bieslook (gesnipperd),
4 gegrilde paprika's (in kleine stukjes gesneden). |
|
bereiding: |
|
|
Kook de aardappelen gaar.
Maak intussen een soort beleg met de mascarpone, het citroensap, de bieslook en de paprikas.
Was de citroen en snijd hem met de schil er nog aan in stukjes. Meng er het zout bij en vijzel tot een papje. Rol het vlees hierin en laat het 5 minuten rusten.
Warm een pan goed voor. Laat de boter licht kleuren en bak de varkenshaasjes. Flambeer het vlees wanneer het bijna gaar is met de tequila.
Snijd de warme aardappeltjes overlangs door en smeer ze in met het mascarponebeleg. Snijd het vlees in plakjes en schik het erbij. Schik er de saus omheen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|